ELCO ipari gázkazánok a Waterfront City lakóparkban

2023. 08. 31.

A Waterfront City különleges hangulata páratlan módon ötvözi majd a múlt építészeti értékeit és
hangulatát napjaink leginnovatívabb megoldásaival. Az egykori Óbudai Szeszgyár különleges
épületét és a gyár egykori kéményét friss funkciókkal ruháztuk fel, kiemelve ezzel karakteres
megjelenésüket. A korábbi gyárépület felújítása, átalakítása után kereskedelmi, vendéglátó és
irodafunkciót kap majd.

ELCO ipari gázkazánok a Waterfront City lakóparkban
A zöldtetős lakóépületek és a hatalmas, parkos terület számos okos funkciójával a környezet és a jövő iránti felelősség jegyében kínálnak minőségi, barátságos és szerethető miliőt a tudatosan gondolkozó, igényes otthonkeresők számára.

Az egész projekt során a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy a kazánház méretéhez a helytakarékosság szempontjából a legoptimálisabb kazánokat válasszuk ki. A lakóházak alatt mélygarázsok kerültek kiépítésre, ezért jelentősen csökkentek a kazánház méretei, ami megnehezítette a kiválasztást, majd a kivitelezést is.

Az épületekbe még a régebbi Thision L ECO, majd annak az utódja, a Thision L Plus készülékek kerültek beszerelésre. A kis kazánház méreteket figyelembe véve ezek voltak a legoptimálisabb választások a kis befogadó méreteinek köszönhetően.

ELCO THISION® L ECO fali kondenzációs gázkazánok
ELCO THISION® L PLUS fali kondenzációs gázkazánok

A kivitelezés végeztével volt alkalmunk végig járni és megnézni, hogy hogyan kerültek kialakításra a kazánházak. Már belépéskor elmúltak a kezdeti aggodalmak, hiszen a helyhiány ellenére is a lehető legoptimálisabban ki tudták vitelezni a rendszert. A kivitelezőkkel is volt szerencsénk egy rövid beszélgetésre, ahol örömmel kaptuk a visszajelzést, miszerint teljes mértékben meg voltak elégedve a készülékekkel.

A fűtésrendszer függőleges csőterve:

 

1. ütem
2. ütem